Czinger 21C ابرخودرو جدید شرکت زینگر ساکن کالیفرنیا آمریکا است که از نظر طراحی، مشخصات فنی، نحوه تولید و عملکرد یکی از هیجان انگیز ترین ابرخودروهایی است که در سال جاری میلادی معرفی شده است.
این شرکت توسط کوین و لوکاس زینگر که یک پدر و پسر ساکن کالیفرنیا هستند تاسیس شده است.
پیش از این شرکت زینگر ابرخودرو Blade را در سال ۲۰۱۵ به نمایش گذاشته بود. گرچه مدل Blade در حد یک نمونه تحقیقاتی باقی ماند اما نقشه راه این استارتاپ کوچک برای آینده آن شد. ۲۱C نیز ساختار مشابهی با مدل Blade دارد.
به طور مثال راننده در مرکز خودرو قرار دارد و سرنشین در پشت سر راننده قرار میگیرد که این حالت الهام گرفته شده از هواپیمای جاسوسی SR-71 است. درب های پروانهای نیز از دیگر شاهکارهای طراحی این ابرخودرو است.
ابر خودرو پیشین این شرکت یعنی Blade از ساختار موتور وسط بهره میبرد و از موتور تقویت شده ۴ سیلندر میتسوبیشی لنسر اوولوشن مجهز به توربوشارژر نیرو میگرفت.
زینگر برای ابرخودرو جدید خود یک موتور کاملا جدید را تدارک دیده است.
این ابرخودرو از یک موتور ۲.۹ لیتری V8 دو توربوشارژر مجهز به میل لنگ تخت بهره میبرد که توانایی تولید ۹۵۰ اسب بخار قدرت در حداکثر دور موتور ۱۰.۵۰۰ rpm دارد. این موتور قابلیت استفاده از بنزین با درجه اکتان مختلف و همینطور سوختE85 و کربن بازیافت شده از متانول را دارد.
این موتور به یک گیربکس هیدرولیکی ۷ سرعته سکوئنشال کوپل شده است. این گیربکس توسط خود شرکت زینگر توسعه داده شده است و توانایی تعویض دو دنده در یک لحظه را همانند گیربکس های دو کلاچه دارد. وزن این گیربکس اما در حدود ۲۷ کیلوگرم به نسبت نمونه مشابه دو کلاچه کمتر است.
زینگر از یک سیستم بازیافت انرژی جنبشی مشابه با خودروهای فرمول یک و لمانز نیز استفاده کرده است. این سیستم امکان افزایش قدرت تا ۱۰۰ اسب بخار را فراهم میکند. موتور الکتریکی با حداکثر قدرت ۱۶۰ اسب بخار در محور جلو قرار دارد که هر چرخ به صورت مجزا مجهز به یک موتور الکتریکی است.
در نتیجه حداکثر قدرت ترکیبی به ۱۳۵۰ اسب بخار میرسد. بسته باتری به ظرفیت ۲.۸ کیلووات ساعت نیز وظیفه تامین نیرو را بر عهده دارد.
این ابرخودرو برای رسیدن به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت به تنها ۱.۹ ثانیه زمان احتیاج دارد و توانسته رکورد ۱:۲۵.۴۴ ثانیه را در پیست لاگونا سکا کالیفرنیا به ثبت برساند. پیش از این رکورد این پیست متعلق به مک لارن سنا با ثبت زمان ۱:۲۷.۶۲ ثانیه بوده است.
وزن این ابرخودرو نیز برابر با ۱۳۱۵ کیلوگرم است. زینگر برای کاهش هرچه بیشتر وزن این ابرخودرو از چاپ ۳ بعدی فلزات به طور گستردهای بهره برده است. این قطعات ۳ بعدی متصل شده به بخش کربنی شاسی، امکان تولید راحتتر را فراهم میکند.
گرچه همچنان امکان تولید شاسی با لوله فلزی معمولی بدون پیچیدگی های چاپ ۳ بعدی وجود دارد اما در اینجا فانتزی بودن و استفاده از بروزترین فن آوری موجود برای تولید یک ابرخودرو حائز اهمیت بوده است.
این شرکت از چاپ ۳ بعدی با استفاده از هوش مصنوعی بهره برده است تا امکان استفاده از انواع و اقسام فلزات در کنار یکدیگر را فراهم کند و با توجه به بیشمار پارامتر موجود قطعه نهایی بدین شکل در بیاید.
در طی تولید این ابرخودرو حداقل از ۴۵۰ ثبت اختراع موجود در این زمینه استفاده شده است.
از جمله نمونه قطعاتی که بر این اساس تولید شدهاند میتوان به ورودی هوای موتور، فرمان و محور فرمان خودرو، محافظ حرارتی خروجی اگزوز اشاره کرد.
ساب فریم یا همان زیر شاسی خودرو نیز قطعات تولید شده با چاپ ۳ بعدی را به خوبی نشان میدهد.
در اینجا دیگر نیازی به تغییر روش تولید و استفاده از انواع و اقسام جوشکاری نیست و همه چیز به یکدیگر پیچ و مهره میشود تا یک ساختار کاملا جدید و دست ساز را به وجود بیاورد. در نتیجه خط تولید این ابرخودرو به اندازه یک زمین بسکتبال است.
تلوارانس قطعات بر حسب میکرون است که مشابه با دقت قطعات صنعت هوافضا است. برچسب قیمتی این ابرخودرو برابر با ۲ میلیون دلار است و تنها ۸۰ نمونه از آن تولید خواهد شد.
زینگر یادآور ابرخودروساز شهیر ایتالیایی یعنی پاگانی است که به استفاده از قطعات مواد خاص مشهور است. در حال حاضر شرکت پاگانی به مدد سرمایه گذاری جدید توسعه صندوق سرمایه گذاری عربستان قصد دارد تا محصول کاملا جدیدی را طراحی و تولید کند.