1-خوراک کاری ماسامان با مرغ تایلند-massaman curry, Thailand
کاری ماسامان Massaman curry یکی از غذاهای خوش طعم و عطر تایلندی می باشد که از ادویه کاری، گوشت مرغ و سیب زمینی تشکیل شده است. طمع خوب خوراک کاری ماسامان باعث شده تا این غذا به عنوان یکی از 50 غذای محبوب گردشگران انتخاب شود. کاری ماسامان از فرهنگ غذایی مسلمانان کشور تایلند ابداع شد، ولی امروز در تمامی شهرهای تایلند تهیه می شود. برای درست کردن این غذا شما باید گوشت گاو یا مرغ را با ادویه کاری، سس ماهی، تمر هندی، دارچین، نمک و فلفل طمع دار کنید. در نهایت با کمی آب مرغ را گوشت را بپزید و با برنج سرو نمایید.
2-پیتزای نئوپولیتن ایتالیا- Neapolitan pizza
غیر ممکن است به ایتالیا سفر کنید و بدون خوردن پاستاها و پیتزاهای خوشمزه آن از این کشور بازگردید. غذاهای ایتالیایی شهرت جهانی دارند، از پاستا تا رایوولی و پیتزاهای خوشمزه که در کشورهای مختلف دنیا طبخ میشوند. پیتزای نئوپولیتن Neapolitan pizza یکی از پُرطرفدارترین انواع پیتزاهای ایتالیایی است. پیتزا نئوپولیتن از ناحیه ناپل ایتالیا به فرهنگ غذایی این کشور اضافه شده که برای تهیه آن از پنیر موزارلا، گوجه فرهنگی و سیر استفاده میشود. خوب است بدانید که این پیتزا نمادی از کوه آتشفشان ناپل به نام وزوو می باشد و رنگ سفید و قرمز آن در کنار برجستگی های خمیر نمادی از این آتشفشان ایتالیاست. بر خلاف بیشتر پیتزاهای ایتالیایی، برای تهیه نئوپولیتن از خمیر ضخیم تری استفاده میکنند که این باعث شده تا در کشورهای آمریکایی طرفداران فراوانی داشته باشد. البته در دستور جدید پخت این پیتزا از گوشت نیز استفاده می شود که جزو مواد اولیه تهیه پیتزا نئوپولیتن نیست.
3-شکلات مکزیک- Chocolate
از هر چه بگذریم از شکلات نمیشود گذشت. البته اختلاف نظرهای بسیاری بین پزشکان تغذیه در خصوص خواص و یا مضررات شکلات وجود دارد. آنچه مسلم است خرید شکلات به عنوان یکی از متداولترین سوغاتیها در سفر به کشورهای مختلف محسوب میشود. شکلات های توپی در طرحها و رنگ های مختلف تهیه میشوند و بسیاری از کشورهای دنیا سعی میکنند با طراحیهای خاص و ابداعاتی که دارند، یک نوع برند در زمینه صنعت تولید شکلات ایجاد کنند. همانطور که میدانید خواستگاه کاکائو جنگلهای مرطوب و استوایی هستند که بهترین نوع آن در آمازون، مکزیک، آمریکای مرکزی و آمریکای شمالی پرورش داده میشوند. در حقیقت شکلات از طریق نیروهای فاتح اسپانیایی در جنگ با مردم بومی مکزیک به عنوان چشم روشنی پادشاه به اسپانیا برده شد. خیلی زود این خوردنی توانست جایگاه ویژه ای در سبد غذایی مردم اروپا پیدا کند و به این صورت فرآیند صادرات شکلات مکزیکی به اروپا آغاز شد.
4-سوشی ژاپنی-Sushi
سوشی Sushi یک نوع غذای دریایی خام است که شیوه تهیه آن در کشورهای آسیای شرقی بسیار متفاوت است؛ بنابراین طعم سوشی ژاپن با سوشی کره جنوبی یا آنچه در چین تهیه می شود، بسیار متفاوت میباشد. البته دلیل اختلاف طمع سوشی در کشورهای دنیا بسیار واضح است، چون نوع ماهیها و محل زندگی آن در طعم گوشت تاثیر بسزایی دارد. سوشی در حقیقت نوعی شیوه نگهداری ماهی بود که در بیشتر کشورهای آسیایی شرقی استفاده می شد؛ اما امروز مردم دنیا سوشی را نوعی غذای ژاپنی میدانند. غذایی که به همراه چاشنیهای مختلف از جمله سبزیجات، برنج، تخم مرغ، سرکه، سس سویا سرو میشود. برای تهیه سوشی باید برش های بسیار نازک ماهی را آماده کنید و آن را منجمد کنید یا روی یخ بگذارید. با این عمل انگلهای موجود در ماهی از بین می رود. مردم ژاپن نیز به همراه سوشی از ترب ژاپنی یا واسابی، چای سبز و ترشی زنجبیل استفاده می کنند تا طبع غذا را متعادل و سموم را دفع کند.
5-اردک بریان چین- Peking duck
بیشتر غذاهای چینی با ذائقه مردم دنیا از جمله ایرانیها سازگار نیستند. چون در فرهنگ غذاهای چینی از مواد غذایی خاص و گاهی عجیب استفاده میشود. با تمام ویژگیهای خاصی که غذاهای چینی دارند، هنوز هم میتوان لیست از آنها را یافت مورد پسند گردشگران باشند. یکی از این غذاها اردک بریان شده Peking duck نام دارد که به آن اردک پکنی یا مرغابی سرخ شده نیز میگویند. اردک سرخ شده چیزی شبیه مرغ بریان در ایران است که با سس مخصوص و سبزیجات سرو میشود. با این تفاوت که چینی ها از چند روز قبل اردک را انتخاب میکنند و به او مواد غذایی خاصی می دهند تا چربی گوشتش زیاد شود. بعد از آماده شدن اردک، آن را بریان میکنند. پس اگر به عنوان یک غذا با طعم رایج در چین هستید و پرهیز غذایی ندارید، پیشنهاد ما این است که به سراغ اردک بریان شده بروید.
6-همبرگر آلمانی- Hamburger
وقتی اسم همبرگر و فست فود به گوش ما می رسد، بیدرنگ نام مکدونالد و یا برگرکینگ به ذهن متبادر میشود. چون این دو شرکت باعث ترویج غذایی به نام همبرگر در جهان شده اند. در خصوص خاستگاه همبرگر اختلاف نظرهای فراوانی وجود دارد. برخی این غذا را بخشی از فرهنگ غذایی اصیل آلمان میدانند که در شهر هامبورگ ابداع شد. هم اکنون گوشت کبابی هامبورگ (همبرگر) Hamburger در کنار سوسیس به عنوان مشهورترین غذاهای آلمان شناخته می شوند. برخی دیگر معتقدند که همبرگر از امریکا به جهان معرفی شد. در آن زمان مردم (کارگرها) به دنبال یک غذای گوشتی بودند که سریع آماده شود. به همین دلیل مقداری گوشت را خیلی سریع روی آتش میگذاشتند و سرخ میکردند، در نهایت به همراه یک تکه نان میل میکردند. به تدریج همبرگر یا لقمه های گوشت به عنوان یکی از غذاهای مورد علاقه مردم جهان شناخته شد. امروز نیز همبرگر به شیوه های مختلف در رستوران های دنیا طبخ میشود.
7-پنانگ آسام لاکسا مالزی- Penang assam laksa
یکی از پرطرفدارترین غذاهای مالزی پنانگ آسام لاکسا Penang assam laksa است. لاکسا یا لاشا در زبان محلی مالایی به نوعی نودل گفته میشود که از ترکیب فرهنگ غذایی مالزی و چینی ابداع شده است. این غذا از نودل، برنج یا رشته فرنگی به همراه گوشت، مرغ، میگو یا ماهی و ادویههای تند تهیه میشود. آسام لاکسا دو نوع شیرین و ترش دارد. برای نوع شیرین این غذا از آب نارگیل و برای تهیه نوع ترش غذا به نام آسام ترش از تمر هندی یا نوعی میوه ترش به نام گِلوگور استفاده میشود. در حال حاضر آسام لاکسا در سایر کشورهای دنیا از جمله سنگاپور، اندونزی و تایلند نیز تهیه میشود.
8-بستنی- Ice cream
بستنی یکی از لذتبخشترین تنقلات شیرین دنیاست. کشورهای بسیاری در زمینه تولید بستنی شهرت جهانی دارند که از جمله می توان به ایتالیا، ترکیه و ایران اشاره کرد. پیشنهاد میکنیم در سفر به هرکدام از کشورها لذت خوردن بستنی را از دست ندهید حتی اگر در فصل سرما و زمستان مسافرت می روید. البته همانطور که میدانید کشور ایتالیا رتبه اول در کیفیت تولید بستنی در جهان را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل یک از جذاب ترین بخشهای سفر شما به شهرهای مختلف ایتالیا مانند رم و میلان به انتخاب بستنی های رنگی اختصاص می یابد. فقط کافیست طعم بستنی مورد علاقه خود را انتخاب کرده و یک شیرینی سرد و خوشمزه را نوش جان کنید.
9-رندانگ اندونزی و مالزی- Rendang
اگر از من بپرسند که در تور مالزی و یا سفر به اندونزی کدام غذا را حتما امتحان میکنم، بی درنگ نام رندانگ Rendang را خواهم برد. رندانگ شبیه بریانی اصفهان است. این یعنی پایه اصلی غذا از گوشت میباشد و با ادویه جات مختلف طبخ میشود. رندانگ بیشتر در اعیاد و مناسبت ها دو کشور مالزی و اندونزی استفاده میشود. برای تهیه رندانگ باید گوشت را با شیره آناناس، ریشه جوز، علف لیمو، برگ لیموی کفیر مخلوط کنید. برای طعمدهی غذا نیز از تمر هندی یا برگ زردچوبه نیز استفاده میشود. تمامی مواد غذایی به همراه گوشت آنقدر میپزند تا آب غذا کم شود. در نهایت رندانگ را با نان یا برنج سرو میکنند.
10-ذرت پخته- Corn on the cob
از گذشته تا به امروز ذرت در کنار برنج، گندم و جو به عنوان وعده اصلی غذایی انسان ها استفاده می شد. البته این گیاه یا دانه روغنی در همه دنیا کشت نمی شد و منشا اصلی آن قاره امریکا بود. به تدریج ذرت به قاره های دیگر صادر شد و امروز جایگاه خوبی در سبد غذایی مردم پیدا کرده است. ذرت درصد فیبر و کالری بالایی دارد پس میتواند به تنهایی به عنوان غذا استفاده شود. همانطور که میدانید امروز مردم کشورهای مختلف ذرت را به شیوه های گوناگون طبخ و مصرف میکنند چون ذرت لذیذ و شیرین جزو غذاهای پرطرفدار برای بزرگسالان و کودکان محسوب می شود. کشورهای غربی ذرت را بیشتر به صورت کنسرو شده و پخته مصرف میکنند. در ایران نیز دو نوع رایج طبخ ذرت به صورت کبابی شده روی آتش (بَلال) Corn on the cob و به صورت پخته شده مصرف میشود. البته ایرانیها دست به ابتکار جالبی کرده اند که خود خارجیها هم از آن اطلاعی ندارند و آن هم چیزی نیست جز ذرت مکزیکی. ذرت مکزیکی ابداع فست فود فروشهای ایرانی است که برای تهیه آن ذرت پخته را با پنیر پیتزا، نمک، آویشن و قارچ مخلوط میکنند و به عنوان یک میان وعده پر کالری می فروشند.
11-دونات- Donuts
بله دونات Donuts! تعجب نکنید که این شیرینی جزو محبوب ترین گردشگران دنیا محسوب میشود. دونات در حقیقت یک نوع فراورده قندی شیرین شده است که طبق گفته کارشناسان برای اولین بار در قرن 19 توسط یک آشپز جوان هلندی در امریکا طبخ شد. البته دونات به واسطه این جوان مهاجر هلندی امریکایی مشهور نشد. چند سال بعد شرکتی به نام دانکین دونات (Dunkin Donuts) در امریکا شیوه های متنوعی از دونات را طبخ کرد و این طور شد که این شیرینی خوشمزه و البته پر کالری به جهان معرفی شد. امروز بیشتر کشورهای مختلف دونات را به سبک های گوناگون توپی، پیچ پیچی، حلقه ای و قلبی شکل تهیه میکنند. شما هم میتوانید خیلی ساده با آدر، شکر، تخم مرغ و چاشنی های مخصوص شیرینی دونات مورد علاقه خود را درست کنید.
12-نان فرانسوی کروسان- Croissant
از گذشته تا به امروز نان به عنوان وعده غذایی اصلی مردم جهان استفاده میشود. در بسیاری از فرهنگ های دنیا از جمله ایران نانها قداست خاصی دارند. بنابراین همه کشورهای دنیا انواع نان را تهیه و طبخ می کنند، به همین دلیل تنوع نان در دنیا بسیار زیاد است. پس باید بگوییم که نانها می توانند به تنهایی یک نوع جاذبه گردشگری خوشمزه و منحصر به فرد باشند. اگر تاریخچه نان های مشهور دنیا را بررسی کنیم به اسم کشور فرانسه بر میخوریم. نان باگت و نان شیرینی کروسان Croissant از جمله معروف ترین نان های فرانسوی در دنیا هستند که در بیشتر کشورهای دنیا مصرف میشوند. در کشور فرانسه نان کروسان به عنوان وعده اصلی در صبحانه میل میشود. کروسان یک نوع نان هلالی شکل است که با ارد، خمیر مایه و کره درست میشود. این نان و شیرینی به صورت مغز دار، ساده و یا با روکش شکلات تهیه می شود که هر سه نوع آن بسیار خوشمزه میباشند.
سخن اخر
سایر غذاهای محبوب در دنیا شامل چرخنگ، چیپس، لازانیا(Lasagne)، هوموس (Hummus)، توفو(Stinky tofu) می باشند. در آخر برای شما سفر بسیار خوشمزه ای آرزو می کنیم.
آیا شما هم غذایی دیگری می شناسید که شهرت جهانی داشته باشد؟